O Grupo de Desenvolvemento Rural (GDR) Terra e Auga e a Deputación de Pontevedra acaban de subscribir un acordo de colaboración para establecer o Club da Lamprea. A firma, realizada o 11 de maio entre o presidente do GDR, Pablo Castillo, e o presidente da Deputación, Luis López, implica respaldar a creación dunha entidade que busca potenciar a comercialización, promoción e valorización da Lamprea, ao mesmo tempo que se fortalece o destino gastronómico Terras do Condado Paradanta.
Esta iniciativa do Club da Lamprea está integrada no Plan de Sustentabilidade Turística (PSTD) do Condado Paradanta, promovido pola Deputación, e conta cun orzamento máximo de 120.000 euros procedentes de fondos europeos do Plan de Recuperación, Transformación e Resiliencia da Unión Europea, que será xestionado polo goberno provincial para alcanzar os obxectivos establecidos.
Club da Lamprea
Conforme ao convenio asinado, os traballos a desenvolver divídense en dúas fases. A primeira consiste na realización dun estudo e análises para avaliar o estado dos recursos e identificar os recursos e produtos necesarios. A segunda fase centrarase na definición do Club da Lamprea e do seu órgano xestor, así como das principais actividades a desenvolver. A vixencia do convenio será de catro anos, coa posibilidade dunha prórroga de dúas anualidades. Neste período, o prazo para a licitación do contrato para a creación do Club da Lamprea será de nove meses, e deberá estar constituído e en funcionamento nun prazo máximo de sete meses a partir da adxudicación do proxecto.
O GDR será o responsable da xestión do Club da Lamprea, encargándose de deseñar as estratexias para mellorar a comercialización do produto e impulsar a comarca como destino enogastronómico.